Rómában megsütötték a világ legnagyobb pizzáját
2012 december 14. | Szerző: NV
Ha valahol megsütik a világ legnagyobb pizzáját, az természetesen csak Olaszországban lehet. A szuper méretű nemzeti eledel Rómában született meg öt pizzasütő közreműködésével és a keresztségben az Ottavia nevet kapta. A 23.250 kilogramm súlyú, 40 méter átmérőjű giga pizza elkészítéséhez 9 tonna gluténmentes lisztet, négy tonna paradicsomszószt, 190 kilogramm olajat, 675 kilogramm margarint, négy tonna mozzarellát és 250 kilogramm sót használtak fel. Az óriási tészta 300-500 Celsius-fok közötti hőmérsékleten sült speciális kemencékben, majd amikor elkészült, ötvenezer adagra osztották szét a lelkes nézők között.
Nagy étvágyúak pizzája Nápolyban
2016 május 21. | Szerző: NV
Bizonyára az olaszok sem lesznek már pihentebbek vagy csak egyszerűen nagyon megéheztek a nápolyiak, akik az egyik kedvenc nemzeti eledelükből, az éppen a világörökség része címre pályázó Margherita pizzából készítettek egy 1,8 km hosszú változatot a tengerpart mentén végighúzódó hosszú úton.
(tovább…)
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: