Borjúszelet citromszószban

2016 szeptember 27. | Szerző:

Noha az olasz konyháról elsősorban a halak, tészták és zöldséges ételek jutnak az eszünkbe, a finom hússzeletek sem elhanyagolható elemei az itáliai szakácsművészetnek, ám amíg a tésztákhoz valóságos szósz orgia áll rendelkezésre, addig a húsokhoz visszafogott és általában egyszerű mártásokat készítenek. Közülük is az egyik legismertebb a klasszikus citromos mártás, ami vékony, fehér színűre sült omlós borjúszelettel a legfinomabb.

borjuszelet_citromszoszban_amorecaffe_hu

(tovább…)

Bolognai spagetti

2012 október 31. | Szerző:

Az egyik leglaktatóbb spagetti-fajta cseppet sem meglepő módon a tömény, nehéz ételei okán „Zsíros városnak” is nevezett Bolognához fűződik, melynek lakói nem igazán a salátáikról híresek. Fizikai munkásoknak is remekül megfelelő konyhájuk elsősorban a haszonállatok húsára és a környéken megtermelt zöldségekre épül, s a rafinált íz kombinációk nálunk is nagyon népszerűek, főleg mivel nagyon is közel állnak a mi pörkölt-gulyás-olaj-szalonna alapú, a reformirányzatokat ügyesen elkerülő ételkultúránkhoz.

(tovább…)

Amore Italia

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 33441

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!