Cannabissimo – kendert a kávéba!

2016 november 2. | Szerző:

Az egyéb italokhoz hasonlóan a kávéknak is számtalan különféle ízesített vagy valamilyen egyéb összetevővel „dúsított” változata létezik, és a párosításoknak tulajdonképpen csak a fantázia szab határt. A Cannabissimo nevű olasz kávé például kendermaggal készül, azonban mielőtt még valaki túlzottan is lelkesedni kezdene, THC nincs benne, így kellemes bódulatot nem okoz, cserében viszont teljesen legális.

cannabissimo_amoreitalia_cafeblog_hu-copy

(tovább…)

Fitness kávé – egészség és a kávézás élvezete egy csészében

2016 június 18. | Szerző:

A Giulio Micioni patikusmester neve által fémjelzett GVM cég némileg kilóg a szokásos kávémanufaktúrák közül, hiszen az alapító elsősorban két szerelmét, a jó kávét és az egészségünk megőrzése szempontjából nagyon hasznos gyógynövényeket szerette volna közös nevezőre hozni. A cég által készített „normál” kávékeverékek mellett így született meg a szabadalmaztatott összetételű Fitness kávé, először csak őrölt, majd később szemes kávé változatban is.

Fitnesskave_cikkbev copy

(tovább…)

Az olasz kávézás alapszabályai

2016 június 15. | Szerző:

Aki járt már Olaszországban, az tapasztalta, hogy sok máshoz hasonlóan a kávézásnak is megvannak a maga „szabályai”, amelyeknek „betartását” természetesen nem követelik meg szigorúan, de azért általában furcsán néznek ránk, ha megszegjük őket, egyértelműen elárulva, hogy bizony „stranierik” azaz idegenek vagyunk.

Manaresi-8

(tovább…)

A kávézás művészete, avagy kávézz úgy, mint egy olasz

2016 május 17. | Szerző:

Segafredo Zanetti, Manaresi, Illy, Lavazza, Molinari, Barbaro, Musetti, Costadoro – csak néhány kávémárka a számtalan közül, amivel az olaszok meghódították az egész világot, noha a sors különös iróniájaként Itáliában egyetlen árva szem kávébab sem terem. Ennek ellenére a tészta mellett a kávé a legolaszosabb dolog, amit fogyasztunk, bárhogy is berzenkednek például az osztrákok, akik elsőként főzték Európában ezt a mesés barna italt.

espresso_italia_caffeitalia

(tovább…)

Egy firenzei tradíció – Caffé Manaresi

2013 január 25. | Szerző:

Firenzében, a via de Lambertin az Orsanmichele templom mellett volt valaha egy remek kis kávézó antik sárgaréz díszítésekkel, tükrökkel és értékes faberakásos berendezéssel, s a békebeli hangulatot árasztó helyiséget egy páratlanul finom és zamatos kávé aromája töltötte meg, melynek aromáját és ízét számtalan firenzei őrzi a szíve mélyén és persze az orrában mind a mai napig. Ez a kávé volt a Manaresi kávé. Noha ez a kávézó sajnos már nem létezik,  napjainkban a 100% arabica Manaresi kávékeverékek az 1898 óta féltve őrzött hagyományok alapján és ugyanazzal az aprólékos odafigyeléssel készülnek, mint a XIX. század végén. (tovább…)

Amore Italia

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 33441

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!