Fitness kávé – egészség és a kávézás élvezete egy csészében
2016 június 18. | Szerző: NV
A Giulio Micioni patikusmester neve által fémjelzett GVM cég némileg kilóg a szokásos kávémanufaktúrák közül, hiszen az alapító elsősorban két szerelmét, a jó kávét és az egészségünk megőrzése szempontjából nagyon hasznos gyógynövényeket szerette volna közös nevezőre hozni. A cég által készített „normál” kávékeverékek mellett így született meg a szabadalmaztatott összetételű Fitness kávé, először csak őrölt, majd később szemes kávé változatban is.
Az olasz kávézás alapszabályai
2016 június 15. | Szerző: NV
Aki járt már Olaszországban, az tapasztalta, hogy sok máshoz hasonlóan a kávézásnak is megvannak a maga „szabályai”, amelyeknek „betartását” természetesen nem követelik meg szigorúan, de azért általában furcsán néznek ránk, ha megszegjük őket, egyértelműen elárulva, hogy bizony „stranierik” azaz idegenek vagyunk.
A kávézás művészete, avagy kávézz úgy, mint egy olasz
2016 május 17. | Szerző: NV
Segafredo Zanetti, Manaresi, Illy, Lavazza, Molinari, Barbaro, Musetti, Costadoro – csak néhány kávémárka a számtalan közül, amivel az olaszok meghódították az egész világot, noha a sors különös iróniájaként Itáliában egyetlen árva szem kávébab sem terem. Ennek ellenére a tészta mellett a kávé a legolaszosabb dolog, amit fogyasztunk, bárhogy is berzenkednek például az osztrákok, akik elsőként főzték Európában ezt a mesés barna italt.
Egy firenzei tradíció – Caffé Manaresi
2013 január 25. | Szerző: NV
Firenzében, a via de Lambertin az Orsanmichele templom mellett volt valaha egy remek kis kávézó antik sárgaréz díszítésekkel, tükrökkel és értékes faberakásos berendezéssel, s a békebeli hangulatot árasztó helyiséget egy páratlanul finom és zamatos kávé aromája töltötte meg, melynek aromáját és ízét számtalan firenzei őrzi a szíve mélyén és persze az orrában mind a mai napig. Ez a kávé volt a Manaresi kávé. Noha ez a kávézó sajnos már nem létezik, napjainkban a 100% arabica Manaresi kávékeverékek az 1898 óta féltve őrzött hagyományok alapján és ugyanazzal az aprólékos odafigyeléssel készülnek, mint a XIX. század végén. (tovább…)
Cannabissimo – kendert a kávéba!
2016 november 2. | Szerző: NV
Az egyéb italokhoz hasonlóan a kávéknak is számtalan különféle ízesített vagy valamilyen egyéb összetevővel „dúsított” változata létezik, és a párosításoknak tulajdonképpen csak a fantázia szab határt. A Cannabissimo nevű olasz kávé például kendermaggal készül, azonban mielőtt még valaki túlzottan is lelkesedni kezdene, THC nincs benne, így kellemes bódulatot nem okoz, cserében viszont teljesen legális.
(tovább…)
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: