Noha az olasz konyháról elsősorban a halak, tészták és zöldséges ételek jutnak az eszünkbe, a finom hússzeletek sem elhanyagolható elemei az itáliai szakácsművészetnek, ám amíg a tésztákhoz valóságos szósz orgia áll rendelkezésre, addig a húsokhoz visszafogott és általában egyszerű mártásokat készítenek. Közülük is az egyik legismertebb a klasszikus citromos mártás, ami vékony, fehér színűre sült omlós borjúszelettel a legfinomabb.
Borjúszelet citromszószban
2016 szeptember 27. | Szerző: NV
Noha az olasz konyháról elsősorban a halak, tészták és zöldséges ételek jutnak az eszünkbe, a finom hússzeletek sem elhanyagolható elemei az itáliai szakácsművészetnek, ám amíg a tésztákhoz valóságos szósz orgia áll rendelkezésre, addig a húsokhoz visszafogott és általában egyszerű mártásokat készítenek. Közülük is az egyik legismertebb a klasszikus citromos mártás, ami vékony, fehér színűre sült omlós borjúszelettel a legfinomabb.
(tovább…)
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: