Nagy étvágyúak pizzája Nápolyban

2016 május 21. | Szerző: | Nyomtatás

Bizonyára az olaszok sem lesznek már pihentebbek vagy csak egyszerűen nagyon megéheztek a nápolyiak, akik az egyik kedvenc nemzeti eledelükből, az éppen a világörökség része címre pályázó Margherita pizzából készítettek egy 1,8 km hosszú változatot a tengerpart mentén végighúzódó hosszú úton.

pizza7

Hogyha valaki szintén szeretné elkészíteni, megvendégelve vele az egész települést, ahol lakik, íme a recept hozzá:

2 tonna liszt
1600 kg paradicsom
2 tonna mozzarella
20 liter oívaolaj
30 kg bazsalikom.

Ezenfelül kell még hozzá 250 szakács, akikkel bő 6 óra el is készítik. (a nápolyi pontosan 6 ór 11 perc alatt lett kész.)
A végeredmény pedig nagyjából úgy néz ki, mint  fenti képen…

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Amore Italia

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 33441

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!