Egy firenzei tradíció – Caffé Manaresi
2013 január 25. | Szerző: NV |
Firenzében, a via de Lambertin az Orsanmichele templom mellett volt valaha egy remek kis kávézó antik sárgaréz díszítésekkel, tükrökkel és értékes faberakásos berendezéssel, s a békebeli hangulatot árasztó helyiséget egy páratlanul finom és zamatos kávé aromája töltötte meg, melynek aromáját és ízét számtalan firenzei őrzi a szíve mélyén és persze az orrában mind a mai napig. Ez a kávé volt a Manaresi kávé. Noha ez a kávézó sajnos már nem létezik, napjainkban a 100% arabica Manaresi kávékeverékek az 1898 óta féltve őrzött hagyományok alapján és ugyanazzal az aprólékos odafigyeléssel készülnek, mint a XIX. század végén.
A legjobb minőségű kávészemeket az akkori kávé mesterek alaposságával válogatják, a pörkölés pedig a jól bevált szigorú „receptek” betartásával történik. A Manaresi cégnél a központban ma is az ember áll, mert, mint vallják, ezen a területen egy érzelmek nélküli gép sohasem fog az emberéhez mérhető munkát végezni. Éppen ezért a munkafolyamatok során az elmúlt több mint 120 év során csak a kávé minőségét megőrző csomagolási folyamatot vették át a modern gépsorok, a többi mind az egykori mesterek utódjainak munkáját és szakértelmét dicséri. A Manaresi kávék kifinomult minőségéhez kedvező árak párosulnak, így kifinomult aromáik mindennapi élvezete minden kávészerető számára elérhető.
Hol találtuk: www.olaszplaza.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: