Egy firenzei tradíció – Caffé Manaresi

2013 január 25. | Szerző: | Nyomtatás

Firenzében, a via de Lambertin az Orsanmichele templom mellett volt valaha egy remek kis kávézó antik sárgaréz díszítésekkel, tükrökkel és értékes faberakásos berendezéssel, s a békebeli hangulatot árasztó helyiséget egy páratlanul finom és zamatos kávé aromája töltötte meg, melynek aromáját és ízét számtalan firenzei őrzi a szíve mélyén és persze az orrában mind a mai napig. Ez a kávé volt a Manaresi kávé. Noha ez a kávézó sajnos már nem létezik,  napjainkban a 100% arabica Manaresi kávékeverékek az 1898 óta féltve őrzött hagyományok alapján és ugyanazzal az aprólékos odafigyeléssel készülnek, mint a XIX. század végén.

A legjobb minőségű kávészemeket az akkori kávé mesterek alaposságával válogatják, a pörkölés pedig a jól bevált szigorú „receptek” betartásával történik. A Manaresi cégnél a központban ma is az ember áll, mert, mint vallják, ezen a területen egy érzelmek nélküli gép sohasem fog az emberéhez mérhető munkát végezni. Éppen ezért a munkafolyamatok során az elmúlt több mint 120 év során csak a kávé minőségét megőrző csomagolási folyamatot vették át a modern gépsorok, a többi mind az egykori mesterek utódjainak munkáját és szakértelmét dicséri. A Manaresi kávék kifinomult minőségéhez kedvező árak párosulnak, így kifinomult aromáik mindennapi élvezete minden kávészerető számára elérhető.

Hol találtuk: www.olaszplaza.hu

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Amore Italia

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 33441

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!