Rómában megsütötték a világ legnagyobb pizzáját

2012 december 14. | Szerző: | Nyomtatás

Ha valahol megsütik a világ legnagyobb pizzáját, az természetesen csak Olaszországban lehet. A szuper méretű nemzeti eledel Rómában született meg öt pizzasütő közreműködésével és a keresztségben az Ottavia nevet kapta.  A 23.250 kilogramm súlyú, 40 méter  átmérőjű giga pizza elkészítéséhez 9 tonna gluténmentes lisztet, négy tonna paradicsomszószt, 190 kilogramm olajat, 675 kilogramm margarint, négy tonna mozzarellát és 250 kilogramm sót használtak fel. Az óriási tészta 300-500 Celsius-fok közötti hőmérsékleten sült speciális kemencékben, majd amikor elkészült, ötvenezer adagra osztották szét a lelkes nézők között.

A frissen kisütött pizzával megdőlt az eddigi rekord, amelyet 1990-ben állítottak fel Dél-Afrikában. Akkor a Norwood Pickín Pay szupermarket készítette el a 37,4 méter átmérőjű olasz tésztát 4,5 tonna liszt, 1,7 tonna sajt és 900 kilogramm paradicsomszósz felhasználásával. Az kisebb volt és ráadásul még nem volt gluténmentes, így abszolút a rómaiak lettek a műfaj királyai.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Amore Italia

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 33441

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!